Google+ e-BeautyQueen: Τέλειες... Ατέλειες!!!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τέλειες... Ατέλειες!!!

Πολλές από εμάς έχουμε παρατηρήσει ατέλειες στο πρόσωπο μας, άλλες εμφανέστερες, άλλες λιγότερο, όμως ακόμα και αυτές που είναι ανεπαίσθητες στις περισσότερες από εμάς φαντάζουν τεράστιες! Σίγουρα σε όλες μας έχει συμβεί να εμφανίσουμε π.χ. ένα σπυράκι και να νοιώθουμε ότι όλοι μας κοιτάζουν σε εκείνο το σημείο! Σας παραθέτω λοιπόν κάποια tips για την κάλυψη ων ατελειών που μπορεί να έχουμε.. 
Για να καλύψουμε ατέλειες θα χρειαστούμε οπωσδήποτε concealer! Εγώ χρησιμοποιώ το Oriflame Beauty Concealer Kit (http://gr.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=15033).


Μαύροι κύκλοι: 
Για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους (ειδικά για όσες από εμάς ξενυχτάμε είναι αναπόφευκτη η εμφάνιση τους) θα χρειαστούμε εκτός από την κλασσική απόχρωση του concealer που ξέρουμε, ένα concealer  σε πορτοκαλί απόχρωση. Στην χρωματολογία το πορτοκαλί εξουδετερώνει το μπλε και το αντίστροφο. Πετυχαίνουμε λοιπόν έτσι το τέλειο αποτέλεσμα. Εάν οι μαύροι κύκλοι δεν είναι και τόσο έντονοι θα πρότεινα να κάνετε ανάμιξη του πορτοκαλί concealer με το κλασσικό concealer.

Σπυράκια-Κοκκινίλες-Ευρυαγγείες: 
Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσουμε concealer σε πράσινη απόχρωση. Εγώ το χρησιμοποιώ πάντα πριν από το make-up. Το δέρμα μου είναι μικτό, όμως ιδιαίτερα στην περιοχή των ζυγωματικών εμφανίζει ξηρότητα και κοκκινίλες ειδικά τον χειμώνα ή αφού χρησιμοποιήσω αφρό/σαπούνι καθαρισμού.
Το πράσινο concealer είναι επίσης κατάλληλο για τις ευρυαγγείες που μπορεί να εμφανίσουμε. Πιο διαδεδομένες είναι τους καλοκαιρινούς μήνες ή και κάνουν την εμφάνιση του στην περιοχή γύρω από την μύτη. Ευρυαγγείες εμφανίζουμε και μετά από καθαρισμό λόγω της πίεσης που υπάρχει για την εξαγωγή ου σμήγματος.
Στα σπυράκια εφαρμόζουμε πράσινο concealer τοπικά και μετά εφαρμόζουμε το make-up. Το αποτέλεσμα? Το σπυράκι είναι πλέον αόρατο! Όπως προανέφερα στην χρωματολογία κάποια χρώματα σε συνδυασμό με άλλα εξουδετερώνονται, έτσι συμβαίνει και στον συνδυασμό πράσινο-κόκκινο.

Μελανιές-Πρηξιματάκια:
Στην περίπτωση μελανιάς ή πρηξίματος θα χρησιμοποιήσουμε κίτρινο concealer, ταμποναριστά και έπειτα συνεχίζουμε με make-up και πούδρα.
Στις περιπτώσεις πρηξήματος θα σας συμβούλευα να χρησιμοποιήσετε καλύτερα make-up σε υγρή μορφή.

:)

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...