Google+ e-BeautyQueen: Nail Design-Water Marble Technique

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Nail Design-Water Marble Technique


Επέλεξα αυτό το θέμα γιατί πρώτον θεωρώ ότι στις περισσότερες από εμάς αρέσουν τα σχέδια στα νύχια και δεύτερον η συγκεκριμένη τεχνική που θα παρουσιάσω δεν είναι πολύπλοκη και μπορείτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα να την εφαρμόσετε μόνες σας στο σπίτι!
Θα χρειαστείτε:
  • Άσπρο βερνίκι
  • Βερνίκια νυχιών σε διάφορα χρώματα της επιλογής σας
  • Λαδάκι επωνυχίων, εναλλακτικά: βαζελίνη, ενυδατική κρέμα χεριών, baby oil
  • Ένα μπολ με χλιαρό νερό
  • Ξυλάκια, εναλλακτικά: οδοντογλυφίδες
  • Μπατονέτες
  • Ασετόν
Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της τεχνικής Water Marble, φροντίστε να έχετε ήδη βάψει τα νύχια σας με ένα άσπρο βερνίκι και βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει για να προχωρήσετε στην δημιουργία σχεδίων.

Ξεκινάμε περνώντας την γύρω περιοχή των νυχιών με λαδάκι, έτσι εξασφαλίζουμε ότι αργότερα θα μπορούμε να αφαιρέσουμε με ευκολία τα υπολείμματα βερνικιού από το δέρμα.
Ρίχνετε στο μπολ με το νερό μια σταγόνα από βερνίκι. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να δείτε το βερνίκι να απλώνεται στην επιφάνεια του νερού.
Συνεχίστε, κάνοντας το ίδιο και με τα υπόλοιπα βερνίκια που έχετε επιλέξει, ρίχνοντας τις σταγόνες ομοκεντρικά. Προσπαθήστε να μην αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτήν τη διαδικασία γιατί το βερνίκι στεγνώνει αρκετά γρήγορα όταν έρχεται σε επαφή με νερό.
Αφού τελειώσετε με την προσθήκη χρωμάτων, χρησιμοποιήστε το ξυλάκι για να δημιουργήσετε αφηρημένα σχέδια κινώντας την μάζα βερνικιών που επιπλέουν στο νερό.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το νύχι σας επάνω στο σχέδιο που έχετε δημιουργήσει και το βυθίζετε μέσα στο μπολ ενώ παράλληλα με την οδοντογλυφίδα απομακρύνετε το βερνίκι που περισσεύει απο την επιφάνεια του νερού.
Τέλος βρέχετε την μπατονέτα με λίγο ασετόν και αφαιρείτε τυχόν βερνίκι που έχει παράμεινει γύρω απο το νυχι σας.
Μην ξεχάσετε μια στρώση top coat για να σταθεροποιήσετε το σχέδιο σας.

Περιμένω φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας στο e-BeautyQueen@hotmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευθούν εδώ! :)


Water Marbling 101 from Ryan Melling on Vimeo.

6 σχόλια:

  1. wow!!! τι είναι αυτό?? ξαφνικά το βάψιμο έγινε από τέχνη επιστήμη!!(για μένα τουλαχιστον).Ι'm impressed! θα θέλει εξάσκηση και χρόνο αυτό. και πάλι WOW!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vicky είμαι σίγουρη πως μετά απο λίγη εξάσκηση θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα! Θέλει χρόνο αν κάνεις σχέδια σε όλα σου τα νύχια γιατί θα πρέπει να κάνεις ένα νύχι τη φορά. Προσοχή στην θερμοκρασία του νερού, δεν πρέπει να είναι κρύο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου!!! Καλή επιτυχία! Περιμένω νέα και φωτογραφίες με τις δημιουργίες σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά παιδιά είναι ΤΕΛΟΙΟΟΟΟΟ!!!!!!!! με το που βάζει το νύχι στο νερό μου έπεσε το σαγόνι κυριολεκτικά!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΡΕΛΆΘΗΚΑ!!!!!!!! ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΆΣΩ ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re koritsia ta mano tha prepei na einai kalis poiothtas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεχρι να κανει καποιος ολα του τα νυχια θα κανει 250 ωρες και θα του τελιωσουν τα υλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το δοκιμασα και το αποτελεσμα ειναι τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...