Google+ e-BeautyQueen: Πινέλα Μακιγιάζ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πινέλα Μακιγιάζ


Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πινέλων, το καθένα για διαφορετική χρήση. Στο σημερινό post όμως θα αναφέρουμε τα λιγότερο συνηθισμένα πινέλα που υπάρχουν:

Λοξό πινέλο ρουζ: είναι πολύ μικρότερο από το πινέλο του ρουζ και οι τρίχες του είναι διαγώνια (λοξά) κομμένες. Χρησιμοποιείται για την δημιουργία φωτοσκιάσεων σε μεγάλες επιφάνειες.


Πινέλο make-up: είναι πολύ πιο λεπτό από το πινέλο του ρουζ και οι τρίχες του είναι λιγότερο εύκαμπτες. Χρησιμοποιείται κυρίως για την τοποθέτηση του make-up σε μορφή μους, χωρίς να αποκλείεται και η εφαρμογή των υπόλοιπων μορφών make-up. Το μειονέκτημά του είναι ότι συγκρατεί ανάμεσα στις τρίχες του αρκετή ποσότητα από το προϊόν με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση του.


Λοξό πινέλο σκιάς: ονομάζεται και κοφτό και διαφέρει στο ότι οι τρίχες του δεν έχουν όλες το ίδιο μήκος αλλά είναι λοξά κομμένες. Πολύ χρήσιμο πινέλο γιατί είναι πολλαπλής χρήσης. Σε αντίθεση με τα απλά πινέλα σκιάς, αυτό δεν απλώνει τις σκιές αλλά δημιουργεί γραμμές. Έτσι, είναι πολύ λεπτό και φτάνει μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού, χρησιμοποιείται για την δημιουργία περιγράμματος του ματιού αλλά και για το μακιγιάζ φρυδιών.


Πινέλο βεντάλια: πολύ λεπτό σε πάχος που οι τρίχες του ανοίγουν σε σχήμα βεντάλιας. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της περίσσειας ποσότητας της πούδρας καθώς και τον καθαρισμό του δέρματος από τα υπολείμματα σκιών που σκορπίζονται στα ζυγωματικά.


Κουπιγιόν: θυμίζει το βουρτσάκι mascara και χρησιμοποιείται για να χτενίζει και να στρώνει τα φρύδια απομακρύνοντας από αυτά τα υπολείμματα του make-up και της πούδρας. Επιπλέον, χρησιμεύει για να σβήνει μικρά λάθη που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του μακιγιάζ, όπως ένας λεκές από μάσκαρα ή μια λάθος γραμμή eye-liner. Αφήνουμε τον λεκέ να στεγνώσει καλά και τρίβουμε με μικρές κινήσεις του κουπιγιόν. Οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι πολύ απαλές για να μην ερεθίσουμε την περιοχή με την τραχύτητα του πινέλου.


Χτενάκι-βουρτσάκι: δεν συγκαταλέγεται στα κοινά πινέλα του μακιγιάζ, αλλά θεωρείται ένα εργαλείο που συμπεριλαμβάνεται συνήθως στα σετ των πινέλων. Έχει μικρότερη λαβή από τα πινέλα και στην επιφάνεια εργασίας έχει δύο πλευρές. Η μία αποτελείται από ένα λεπτό χτενάκι που χρησιμεύει για να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες. Η άλλη αποτελείται από ένα βουρτσάκι με μακριές σκληρές τρίχες που χρησιμοποιείται για να δίνει σχήμα στα φρύδια και για να σβήνει το μολύβι φρυδιών δίνοντάς τους ομοιόμορφο χρώμα.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...