Google+ e-BeautyQueen: Αποκριάτικο Μακιγιάζ: Τι πρέπει να προσέξετε! Guest Post από την Χριστίνα Καρτσωνάκη, "the secret of women"!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο Μακιγιάζ: Τι πρέπει να προσέξετε! Guest Post από την Χριστίνα Καρτσωνάκη, "the secret of women"!


Το σημερινό μας post, καθώς επίσης και φωτογραφίες τις για την συμμετοχή της στον αποκριάτικο διαγωνισμό, μας το έστειλε η αναγνώστρια μας, Χριστίνα Καρτσωνάκη, κάτοχος του blog "the secret of women" αλλά και αρθρογράφος σε τοπική εφημερίδα! Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και την ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές της!

Οι Αποκριές πλησιάζουν!
Όλοι μικροί και μεγάλοι είμαστε καλεσμένοι σε κάποια εκδήλωση, που πρέπει να πάμε μασκαρεμένοι!
Τα παιδιά, χωρίς αμφιβολία, λατρεύουν το καρναβάλι και από μήνες πριν σκέφτονται τι θα ντυθούν, νιώθουν πως έστω και για λίγο πραγματοποιούνται τα όνειρα τους....αποκτούν  φτερά, γίνονται σούπερ ήρωες ή πριγκίπισσες!
Από την άλλη, οι μεγαλύτεροι  συνήθως αυτές τις ημέρες γκρινιάζουν, γιατί πότε δεν ξέρουν τι να βάλουν, θεωρούν ότι φαίνονται γελοίοι με τις στολές και όλα τους φταίνε, όμως πιστέψτε με πώς στο τέλος και αυτοί το απολαμβάνουν.....
Παρά την εύθυμη διάθεση που επικρατεί, δεν θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε προσεκτικοί σε κάποια ζητηματακια.....και ειδικά στην περίπτωση  που  προτιμάμε  να βάψουμε το πρόσωπο μας αντί να φορέσουμε μια  μάσκα!

Εδώ έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που καλό θα ήταν να τις ακολουθήσετε, ώστε η διασκέδαση μην σας βγει....”ξινή”!

  • Πρώτα  από όλα, προτιμήστε προϊόντα που είναι ειδικά για αποκριάτικο μακιγιάζ γιατί είναι πιο σταθερά! Μπορεί αυτά που υπάρχουν σε καταστήματα καλλυντικών να είναι πιο ακριβά, όμως είναι πιο ασφαλή από άλλα....
  • Χρησιμοποιείστε σφουγγαράκια από πινέλα όταν ζωγραφίζετε μεγάλες περιοχές, για να μην μείνουν κενά και να κερδίσετε χρόνο.
  • Αγοράστε ποικιλία σφουγγαριών για να αποφύγετε την ανάμειξη των   χρωμάτων που θα προκύψει με την χρήση του ενός! Άλλωστε μετά μπορείτε να τα ξεπλύνετε και να σας μείνουν για το κανονικό σας μακιγιάζ. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, άλλα περνάτε τα χρώματα σε λεπτά στρώματα και αφήνετε τα να στεγνώσουν καλά πριν περάσετε το επόμενο γιατί αλλιώς θα ραγίσουν.
  • Για πιο περίπλοκα σχέδια χρησιμοποιείστε στενσιλ (τρίγωνα, αστέρια) για να σας βγουν καλοσχηματισμένα ,χωρίς κενά και ασυμμετρίες.
  • Πάντα σε ότι κάνετε χρησιμοποιούμε πετσέτες ή χαρτί κουζίνας γιατί τα υλικά είναι ανθεκτικά και το βαμβάκι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει!
  • Προσοχή μεγάλη με τις ψεύτικες βλεφαρίδες!!! Αν δεν ξέρετε να τις τοποθετείτε με ακρίβεια πάνω στις δικές σας βλεφαρίδες, δοκιμάστε  να τις κολλήσετε λίγο πιο ψηλά στο βλέφαρο
Αν πάλι δεν πιάνει το χέρι σας και όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα, κάντε αυτό που προτιμώ  και εγώ ,μία μάσκα για τα μάτια και ένα έντονο κραγιόν! Πλέον μπορείτε να βρείτε κραγιόν σε κάθε απόχρωση από μαύρο....μέχρι...μπλε, κίτρινα! 

Είναι ευκαιρία να αφήσουμε λίγο την οικονομική κρίση και τα αλλά προβλήματα που μας απασχολούν ,και να ξεδώσουμε! Ώρα  για χορό!

Καλή διασκέδαση! 
Χριστίνα Καρτσωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...