Google+ e-BeautyQueen: LeFonte.gr - Απαντάμε στις 17 πιο κρίσιμες ερωτήσεις για τα καλσόν!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

LeFonte.gr - Απαντάμε στις 17 πιο κρίσιμες ερωτήσεις για τα καλσόν!




Λεπτά, αδιαφανή, ελαστικά, χρωματιστά, ματ, συμπίεσης, shape control...τα καλσόν πλέον δεν είναι απλή υπόθεση! Απαντάμε στις 17 πιο κρίσιμες ερωτήσεις για τα καλσόν!


Τι είναι τα ντενιέ (denier);

Μονάδα μέτρησης του πάχους του καλσόν. Έτσι ένα καλσόν 10 den. είναι πολύ πιο λεπτό από ένα καλσόν που είναι 40 ή 70 den.

Πώς πλένω ένα καλσόν;

Κανονικά το καλσόν πλένεται στο χέρι προκειμένου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αν όμως θέλουμε να θυσιάσουμε ένα μέρος από την αντοχή του για πρακτικούς λόγους, μπορούμε να το πλένουμε στο πλυντήριο τοποθετώντας το μέσα σε μια αντρική κάλτσα, στους 30° C το μέγιστο.

Πώς απλώνω το πλυμένο μου καλσόν;

Απλώνουμε το πλυμένο καλσόν για λίγη ώρα στο σύρμα από το λάστιχο, με την προϋπόθεση ότι δεν φυσάει για να μην κάνει τραβήγματα, σε σκιερό μέρος για να μην κόψει το χρώμα και ποτέ κατευθείαν επάνω στο καλοριφέρ γιατί καίγεται το ελαστικό του νήμα. 

Πώς φοράω ένα καλσόν;

Μόλις το βγάλετε από το φάκελο καλό είναι να το τεντώσετε 2 - 3 φορές με τα χέρια σας, ώστε να ανοίξει και να πάρει την ελαστικότητά του κι έτσι να μειωθεί η πιθανότητα να σκιστεί κατά την ένδυση από την πίεση που θα ασκήσει κάποιο σας δάκτυλο. Μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες ενδύσεων που εσωκλείονται στους φακέλους. Αναλυτικότερα ακολουθείται τα παρακάτω βήματα: 

Πώς θα βρω το μέγεθός μου;

Στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας υπάρχει ένας πίνακας. Στον κάθετο άξονα αναγράφεται το ύψος. Στον οριζόντιο το βάρος. Βρίσκεται το ύψος σας στον κάθετο άξονα και τραβάτε νοητά μια κάθετη στον άξονα γραμμή. Έπειτα βρίσκεται το βάρος σας στον οριζόντιο άξονα και τραβάτε νοητά μια κάθετη στον άξονα γραμμή. Το σημείο που ενώνονται οι γραμμές δείχνει το μέγεθός σας.

Πώς ονομάζονται τα χρώματα;

Στην κατηγορία των γκρι-μαύρο από το πιο σκούρο ως το πιο ανοιχτό έχουμε τα χρώματα Μαύρο (Nero), Οφ μπλακ (Off Black), Λόντρα (Londra), Γραφίτης (Grafite), Ανθρακί, Γκρι σουρί, Φιμέ (Fumo), Σίλβερ (Silver), Σλίβα (Sliva), Στιλ (Steel), Γκρι (Grigio), Γκρι πέρλα (Grigio Perla). Στην κατηγορία των καφέ (του ποδιού) έχουμε από το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό, τα χρώματα Καφέ ( Marrone), Μπρονζέ, Σοκολά (Marrone cioccolato), Καμηλό (Camelo), Castagna, Castoro, Μπεζ (Beige), Πέπερ, Neutro, Τρόπικαλ (Tropical), Daino, Μέλον (Melon), Naturelle, Miele, Σαχάρα, Visage, Avorio, Κρεμ.

Τι είναι οι μικροϊνες;

Είναι πρωτοποριακά νήματα από μια νέα ύλη, που έχει την ιδιότητα να απορροφά τον ιδρώτα και να στεγνώνει πολύ γρήγορα, αφήνοντας το σώμα να αναπνέει. Το αποτέλεσμα είναι ότι φορώντας ένα καλσόν με μικροϊνες αποτρέπεται η γένεση βακτηριδίων, μειώνεται η οσμή του ιδρώτα και δεν αισθάνεσαι ιδρωμένη. Επιπλέον οι μικροϊνες είναι νήματα ελαστικά με μαλακή υφή. 

Με τι συνδυάζεται το καλσόν;

Διαλέγουμε ένα καλσόν ανάλογα με το ύφος του ντυσίματος (π.χ. ένα σχέδιο μπορεί να φοριέται με σπορ ή καλό ντύσιμο) και σύμφωνα με τα χρώματα των ρούχων: για παράδειγμα μπορείς να ταιριάξεις το χρώμα του σχεδίου ενός πολύχρωμου καλσόν με την μπλούζα, ή πάλι μπορείς να συνδυάσεις μια μαύρη μπλούζα και μια μαύρη φούστα με ένα έντονο μοβ, κόκκινο, ή πολύχρωμο καλσόν. 

Τι είναι το καβαλάκι και τι το διπλό καβάλο;

Το καβαλάκι είναι ένα κομμάτι ύφασμα συνήθως βαμβακερό ή αντιβακτηριακό, το οποίο ράβεται στο σημείο που ενώνονται τα πόδια με την κιλότα κι αυξάνει την αντοχή του καλσόν κατά την ένδυση. Το διπλό καβάλο είναι ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι ύφασμα που ράβεται ξεχωριστά στην κιλότα, ώστε να καλύπτει μεγαλύτερα μεγέθη. 

Το καλσόν με προστατεύει μονάχα από το κρύο;

Όχι, υπάρχουν και καλοκαιρινά καλσόν που με προστατεύουν από την ζέστη, αφού έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τον ιδρώτα και να στεγνώνουν πολύ γρήγορα, αφήνοντας μια αίσθηση δροσιάς και μην επιτρέποντας στα ρούχα να κολλούν στο σώμα. 

Πώς σταματάω έναν πόντο που βρίσκεται σε ένα μη εμφανές σημείο;

Εφόσον το σημείο δεν είναι εμφανές (για να μην είναι αντιαισθητικό) μπορώ να βάλω λίγο μανό στο σημείο που σταματάει ο πόντος και όχι εκεί που είναι η τρύπα. 

Υπάρχει καλσόν που να μην φαίνεται πίσω στη μέση με τα κοντοκάβαλα ρούχα μου;

Ναι, υπάρχουν τα λεγόμενα χαμηλοκάβαλα καλσόν που στέκονται στους γοφούς. 

Τι είναι το καλσόν σταδιακής συμπίεσης;

Το σταδιακής συμπίεσης είναι ελαστικό καλσόν που ασκεί περισσότερη πίεση στο κάτω μέρος του ποδιού, η οποία μειώνεται καθώς ανεβαίνει προς τα επάνω, με αποτέλεσμα να βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. 

Υπάρχουν καλσόν που να με μαζεύουν και πώς γίνεται αυτό;

Ναι υπάρχουν, γιατί έχουν ενισχυμένη κιλότα, φτιαγμένη από πιο χοντρά και ελαστικά νήματα που λειτουργούν όπως τα παλιά λαστέξ, γιατί καθώς φοράς το καλσόν η κιλότα σμιλεύει το σώμα. 

Ένα ακριβό καλσόν έχει διαφορά από το φτηνό;

Ναι, γιατί είναι φτιαγμένο από ποιοτικότερες πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα να είναι π.χ. πιο απαλό, ή να έχει καλύτερη ύφανση (καλύτερο τρόπο πλεξίματος) και έτσι να στρώνει πιο ομοιόμορφα στο πόδι, κτλ. 

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ να φορέσω καλσόν με τα πέδιλά μου;

Όχι, γιατί υπάρχουν καλσόν με διάφανη μύτη, των οποίων η ραφή πηγαίνει στο κάτω μέρος του πέλματος. Επίσης, υπάρχουν καλσόν με βεντουζάκια στις πατούσες ώστε να μην γλιστρά το πόδι μέσα στο πέδιλο. 

Τα καλσόν έχουν ημερομηνία λήξης;

Μπορεί να μην αναγράφεται στα προϊόντα αλλά ένα καλσόν κατασκευασμένο δύο ή τρία χρόνια πριν μπορεί να έχει κατεστραμμένο λάστιχο. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνθήκες φύλαξης του καλσόν. Για παράδειγμα ένα καλσόν εκτεθειμένο στον ήλιο μετά από ένα μήνα έχει φθαρεί. Ένα καλσόν που στεγνώνει σε ένα σώμα καλοριφέρ καταστρέφεται σε πέντε λεπτά.

Πατήστε εδώ για να βρείτε το καλσόν που σας ταιριάζει και δείτε όλες τις συλλογές στην κατηγορία Socks & Tights.

Πηγή: LeFonte.gr

11 σχόλια:

  1. πολυ ωραιο το ποστ σου!!! :)
    http://friendsofbeautyland.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερο ποστ και εξαιρετικα ενημερωτικο!
    Θα κρατησω τις SOS πληροφοριες που μας δινεις και ειμαι σιγουρη οτι απο εδω κ περα θα σκιζω πολυ λιγοτερα καλσον :-Ρ

    http://beautyincrisis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :p Ευχαριστώ! Κι εγώ ελπίζω να παρατείνω λίγο τη διάρκεια ζωής τους!! :)

      Διαγραφή
  3. πολύ όμορφο κι ενημερωτικό ποστ :)
    έχω έναν διαγωνισμό στο blog μου, αν σε ενδιαφέρει δες εδώ http://dtmakeupgirl.blogspot.gr/2012/11/giveaway-shea-d-afrique-only-for-greece.html

    φιλάκιααα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλύτερη ανάρτηση που έχω διαβάσει για καλσόν! Έμαθα τόσα πολλά πράγματα!
    Αν θέλεις πέρνα μια βολτίτσα και από το δικό μου blog, αυτές τις μέρες τρέχει ένας διαγωνισμός με limited edition προϊόντα από τα αγαπημένα the Body Shop. http://ginaikologies.blogspot.gr/
    Καλά Χριστούγεννα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :D Χαίρομαι!!
      Πολύ ενδιαφέρον το blog σου! Μου άρεσε πολύ! :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Εγώ δεν έχω πολύ καλή σχέση μαζί τους! Πού χάθηκες εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποινάκι!! Ούτε κι εγώ έχω δυστυχώς! Χάθηκα ναι, τρεχάματα και δε μένει χρόνος για πολλά! :/
      Τα φιλιά μου!!! :*

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...